Margrit Veng SH.jpg

"Ørestad har gjort Amager synlig igen"

Margrit Veng

Hvem er du & hvad er din tilknytning til Ørestad
Margrit Veng, kasserer i Amager Pileforening, med pilebede i Ørestad Bypark, og eget firma octopus+co. på Kongelundsvej.
Min tilknytning til Ørestad går langt tilbage. I 60'erne boede vi i haveforeningen Sundbyvester, Røde Mellemvej, med losseplads som nabo ud til fællesvejene. Hver Kristi Himmelfartsdag cykler vi med hele familien  ud på fælleden, og det har vi gjort siden 1981. Jeg elsker fælleden, der er højt til himlen og lyst, og derfra kan man virkelig se at den nye bydel vokse i horisonten – det er meget spændende. Bella Center, kender jeg på mange måder, som udstiller, besøgende og fra et job i Dansk Planteværn. Metroen bringer os til Naturcenter Amager og til Fields, alt efter behov. Og så er der Byparken, hvor Amager Pileforening dyrker sin pil, og den årlige pilehøst, som strækker sig over nogle weekender i december og januar, dejlige, men også meget kolde dage.

Hvorfor bidrager I til Ørestad Kulturdag?
Det er vigtigt at bidrage til fællesskabet. Hver lille bid tæller. Til Kulturdagen vil vi gerne vise, hvad vi kan men den pil, der får lov at vokse i grundejernes "have”, og hvordan man kan se årets gang i pilebedene. Det er meget spændende at møde beboerne, og de fortæller, at de kigger nysgerrigt på os, når vi høster, sorterer og bundter pilen.

Hvad tænker du, når du hører årets tema: ”Ørestad i Bevægelse”?
Jeg tænker på drømme og tanker, og at de mennesker, der flytter til Ørestad er betaget af det helt nye, og samtidig af den meget gamle smukke natur, som man på kort tid og uden større omsvøb, kan bevæge sig ud i. 

Hvis du skulle fremhæve det bedste ved Ørestad, hvad skulle det så være?
Ørestad har gjort Amager synlig igen og har forbundet os mere med København, i kraft af metroen.