Johan bibliotek.jpg

”Vi er et aktivt kulturhus i bydelen, som er til for borgerne, små som store”

 

Johan Ejlersen Fournaise

Hvem er du & hvad er din tilknytning til Ørestad:

Jeg har arbejdet som bibliotekar ved Ørestad Bibliotek, siden vi åbnede i 2012 og arbejder meget med kulturarrangementer. Ørestad Bibliotek er både bibliotek for skolebørn, gymnasieunge og alle bydelens borgere, og vi prioritere at være med, der hvor udviklingen sker i bydelen.

Hvordan bidrager I til Ørestad Kulturdag:

På Ørestad Bibliotek er vi optaget af, at bydelen er levende og aktiv. Vi har gennem en del år været medspiller i Ørestad Kulturdag som en del af idéudviklingen og styregruppen. For biblioteket er Ørestad Kulturdag både en måde at møde borgerne, lære bydelens aktører at kende og netværke med de mange parter, som ønsker at udvikle Ørestads kultur og fritidsliv.

Hvad tænker du, når du hører årets tema: ”Ørestad i Bevægelse”:

Jeg tænker, at det er spot on. Ørestads udbyggelse har igen taget fart, nye borgere kommer til, og nye foreninger og tiltag skyder frem. På biblioteket vil vi gerne deltage i bevægelse og vise, at vi er et aktivt kulturhus i bydelen, som er til for borgerne, små som store.

Hvis du skulle fremhæve det bedste ved Ørestad, hvad skulle det så være:

Mødet mellem naturen og byen, mellem det traditionelle amager og det nybyggede Ørestad. En sprit ny bydel, et stenkast fra byens centrum, med en masse engagerede mennesker og med spændende samarbejder på tværs af bydelens borgere, erhvervsdrivende, institutioner og institutioner som fx Ørestad Kulturdag er et udtryk for.